
Çikolatalı Fırın Sufle Tarifi
Malzemeler
- 100 gram bitter çikolata
- 50 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay kaşığı vanilin
- 1 çimdik tuz
- Kakao (sufle kalıplarını yağlamak için)
Yapılışı
- Çikolata ve tereyağını eritin: Çikolatayı ve tereyağını bir tavada kısık ateşte veya mikrodalgada eritin. Karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Karışıma süt ekleyin: Eriyen çikolata ve tereyağı karışımına sütü ekleyin ve karıştırın.
- Kuru malzemeleri ekleyin: Başka bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın. Üzerine un, vanilin ve tuzu ekleyin. Karışımı homojen hale getirin.
- Çikolatalı karışımla birleştirin: Çikolatalı karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
- Kalıpları hazırlayın: Fırın sufle kalıplarını yağlayıp üzerine kakao serpin.
- Fırına verin: Karışımı kalıplara dökün ve 180°C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Piştikten sonra suflenin üstü hafif kabarıp çatlamalıdır.
- Servis edin: Fırından çıkardığınız sufleyi hemen sıcak olarak, üzerine dondurma veya meyve ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun! 😋🍫